Számomra a világ egyik legszebb autója. Sok egyik legszebb van még ezen kívül, de ez az egyik :-) Mikor először megláttam, már akkor tudtam, hogy nekem kell egy ilyen :-) És ez a jó a modellek gyűjtésében, hogy igazira nem lenne pénzem, ha lenne is nem tudnék vele sokat kezdeni, de így kicsiben viszont meglehet, és nézegethetem, és innentől nem kerül pénzbe mint egy igazi, amit fentartani sem tudnék :-)

1954 és 1961 közt gyártotta a francia Simca cég a Poissy-ben lévő gyárban. A Simca megszerezte a Ford France Poissy-ben lévő gyárát. A gyártósorokkal együtt, és egy kis módosítással folytatta a Ford Vedette modell gyártását. Ebből lett a Simca Chambord később. Na ezért néz ki úgy mint egy régi amerikai autó :-) A dolog egy kicsit azért bonyolultabb ennél, a Ford Vedette-t árulták Simca Vedette-ként, és Simca Trianon, Versailles és Regence néven is. Ezek a nevek különböző felszereltségi szintjeit takarják a kívülről szinte azonos külsejű autóknak. A Regence volt a legjobb felszereltségű modell, ezt váltotta le később a Simca Chambord. Egyetlen fejlettebb modell volt csak akkoriban a Simcanal, ennek Présidence volt a neve, ez már rádiótelefont is tartalmazott. 1959-ben járunk :-) Azért a franciák sem voltak olyan elmaradottak... És mint látjuk, V8-as motor volt a Chambordban.

 

Látjuk az ajtón belülről azt az ablakletekerő kart? Vagy a csomagtartó zárját amibe a füle belecsukódik lecsukáskor? Vagy a motorteret? A műszerfalat és a kormány környékét? Na, hát ez a Norev, hehe :-) Szép, nem?

És az eredeti:


 

 Az olasz, aki francia lett. Henri Pigozzi, a Simca atjya nézi a gyártósort Poissyban a Simca gyárban.

A Simca gyár Poissyban. Innen jöttek a Chambordok :-)

Ez is a Simca gyár, bejárata. A sok Simca nézi, hogy mi is ez.

Szerző: PeterBlau  2009.12.31. 20:40 Szólj hozzá!

Címkék: francia v8 old norev chambord simca

A bejegyzés trackback címe:

https://4smallwheels.blog.hu/api/trackback/id/tr281635974

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása