Úgy vagyok vele, hogy ha valaki ezeket a fotókat nézve sem érti meg, hogy miért jó autómodelleket gyűjteni, akkor soha nem is fogja megérteni mutathat az ember bármit. Hasonlóan még a Simca Chambord-nál éreztem, és van még pár modellem aminél ezt érzem de azokat még nem mutattam meg. A malmok lassan őrölnek errefelé.

Sok szöveget nem írok hozzá, a képek beszédesek. Ezt is most hétvégén szereztem be a turnén, ez az egy darab volt belőle az egyik Cora-ban, és az elmúlt bő fél évben nem is találtam sehol pedig igencsak sokszor jártam keresni. Elmondható, hogy roppant ritka darab. A szó szoros értelmében valódi kincs.  500 Ft volt, de 10 ezerért sem adnám el ebben a pillanatban.

A fotók linkek, nagy kép van mögöttük.

Azt az összevont szemöldökű mérges pofáját tessék jól megnézni.

 

Szerző: PeterBlau  2010.02.09. 22:55 9 komment

Címkék: amerikai dodge cora new challenger turné maisto

A bejegyzés trackback címe:

https://4smallwheels.blog.hu/api/trackback/id/tr171744291

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pittlaren · http://matchboxaddikt.blog.hu/ 2010.02.10. 21:49:58

Bár, leginkább matchbox párti vagyok, de ez ennyiért tényleg ajándék. Nagyon szép masina! különösen a motorháztető, illetve a farrész kidolgozása tetszik nagyon. Ez a "karbonszál erősítésű" motorháztető nagyon üt :-) És persze, mivel az ember emocionális lény, a legfontosabb (ebből a szempontból) szép a színe :-)

PeterBlau · http://4smallwheels.blog.hu 2010.02.11. 09:58:52

Én is gyűjtök matchboxokat és kis hot wheelseket is, de én úgy vagyok vele, hogy sokszor a nagyobb méret sem olyan drága, hogy ne lehetne megvenni, és persze általában részletesebb a kidolgozás, és ha tetszik akkor miért ne? Elfér :-) Az is hajt, hogy ha leragadok 1:43 alatt akkor sok minden kimarad ami amúgy nagyon szép és érdekes lenne és lenne rá pénzem is. Ezért nem korlátozom le méretben és gyártóban. Mindenféle méretben és gyártótól vannak darabjaim :-) Egyszerű szabály, azt veszem meg ami tetszik, vagy valamiért különlegesnek találom. Soha semmit nem veszek meg csak azért mert Bburago, vagy Hot Wheels 1:18 ha nem tetszik. És sokszor veszek sérülteket is amiket megjavítok. Régen raktam össze autókat, úgyhogy nem gond ez sem, szétszedni és kijavítani.

PeterBlau · http://4smallwheels.blog.hu 2010.02.11. 10:00:27

@pittlaren: Egyébként meg 500 Ft volt, ha egy matchboxot vettem volna az is ennyibe került volna :-)

pittlaren · http://matchboxaddikt.blog.hu/ 2010.02.11. 10:56:55

@PeterBlau:
Izlések és pofpnok....Nem tudom miért, de nekem ad egyfajta érzelmi többletet ha azt látom egy járgány aljára írva, hogy Lesney Products :-) Másrészt, így matchbox orientáltan, sem tudok minden számomra tetszőt beszerezni, szóval, így behatároltan könnyebben lehet bírni azért pénzzel/polccal/ép ésszel:-) Bár, mostanság a JohnnyLighting/GreenLight univerzum is egyre inkább foglalkoztat, leginkább a rendőrautók terén, szóval, félve írom, de azt hiszem, Pandora szelencéje kinyílt:-)

pittlaren · http://matchboxaddikt.blog.hu/ 2010.02.11. 11:10:27

@pittlaren: Már megint magammal beszélgetek:-) Kiegészítés: Persze, azért nem vagyok annyira ortodox, mert például a rendőr/csendőr/taxi Bburago Fiat 500-asok -számomra- kihagyhatatlanok voltak. Sőt, úgy néz ki, Torrente jóvoltából, Fiat 131 Abarth-oz is hozzájutok, és örülök neki marhára, mert - bár nem matchbox- egyszerűen meseszép:-)

PeterBlau · http://4smallwheels.blog.hu 2010.02.11. 14:27:12

@pittlaren: Így kezdődik ez :-D 1:43. Aztán majd látsz egy szép 1:18-ast, olcsón, az egyik kedvencedet... Egyébként ha csak azt veszed meg ami valóban nagyon tetszik és valóban nagyon megéri, akkor nem olyan nagy pénz ám az. Ott van oldalt leírva, megfigyel, kivár, lecsap. Sohasem elvárásokkal kell menni, hanem megfelelő nyitottsággal, és a halmazból kiválasztani azt, ami tetszik is és árban is megfelelő, és megvenni. Függetlenül gyártótól és mérettől. És résen kell lenni, és kitartónak kell lenni. Ennyi a titka.

PeterBlau · http://4smallwheels.blog.hu 2010.02.11. 14:35:21

@pittlaren: Nekem főleg azok tetszenek amik időben a Moko környékiek, tehát a jó régiek, amikor még ablakuk sem volt általában. Ott a kerék kivételével még nem is nagyon volt rajtuk műanyag. Itt ez a link, biztos ismered te is:
weblinkkatalogus.hu/Matchbox_katalogus/index.html

pittlaren · http://matchboxaddikt.blog.hu/ 2010.02.11. 16:58:32

@PeterBlau: "kerék kivételével még nem is nagyon volt rajtuk műanyag" Pont ezért imádom - a szívemhez legközelebb eső - '70-es évekbeli superfast éra gépeit is :-) Hát a Moko, azért egy más dimenzió, anyagilag legalábbis mindenképp. Mivel, én a hibátlan/közel hibátlan példányokat gyűjtöm (igen, a zsibin is ki lehet simán fogni ilyeneket) anyagilag tutira nem bírnám, a Moko érához tartozó, hibátlan gépek gyűjtését. Még a RegularWheels-ek is komoly anyagi erőforrásokat igényelnek ilyen szempontból, mondjuk abból van egypár. Tisztára időutazás egy ilyen "hatvanegynehányas" gépet kézbevenni. A "klasszik" superfastok a '70-es évekből, még épp az anyagi tűréshatáromon belül vannak, a példányonkénti áraikat tekintve. Nyilván, itt is lehetne milliókat költeni.....Mondjuk, én variációkat is gyűjtök, szóval nem is igen kell gondolkoznom, hogy ha van egy kis fölös zsé-m, mihez kezdjek:-)

jewdi76 2010.09.15. 12:04:05

Kihozhatna a Maisto ebből egy vitrines szériát, gumis kerékkel. Amúgy szép, elférne nálam is.
süti beállítások módosítása