Öreg angol busz. Az öreg angol járművek nagyon szépek a kerek bumfordiságukkal. Pont ezért tetszenek nekem, mert mind olyan kerek és bumfordi. Jól esik rájuk nézni. Pont ilyen ez a busz is. Klasszikus busz külseje van, nem olyan kocka mint a később gyártott buszok. Nem vonalzóval rajzolták hanem szabad kézzel, így kerültek bele ívek és ezektől lett szép. Az összes öreg angol jármű ilyen. Íves. Nem szögletes. Nincsenek sarkaik. Olyanok mint egy kör alakú ágy, sohasem tudhatod, hogy melyik oldalon ébredsz majd fel, és ettől izgalmas.

A modell a méretéhez képest nagyon szép, részletes. Egy felirat sincsen rajta elcsúszva vagy ferdén. Tudnak festeni. Nagyon jól mutat a polcon, jó ránézni mert tetszetős az ember szemének a formája, legalábbis az enyémnek, és jó kézbe venni is és nagyítóval nézegetni a kis részleteit. Bizony, van egy ékszerésznagyítom az ilyen apróságok miatt. Azzal szoktam nézegetni a picike modellek részleteit amiket szabad szemmel alig látni. Jópár kis feliratot és apró részletet vettem észre már így ami amúgy fel sem tűnt volna.

A vezető melletti ajtóra pl. iszonyat apró betűkkel azt írták rá, hogy "emergency door", az utasajtó mögött picivel a busz alján szerepel az üzemeltető cég neve és a garázs címe, kicsit hátrébb valami kód és az ülések száma. Ezek mind kisebb mint 1 mm-es betűkkel vannak ráírva, nagyítóval tisztán olvashatóan. Így kell ezt csinálni.

 

Szerző: PeterBlau  2010.03.15. 12:47 3 komment

Címkék: busz angol old efe bedford

A bejegyzés trackback címe:

https://4smallwheels.blog.hu/api/trackback/id/tr921841022

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

PeterBlau · http://4smallwheels.blog.hu 2010.03.16. 13:08:33

@RÁJEN: Köszönöm :-)
Nekem is :-)
Nagyon szép, formás járgány :-)

romesz 2010.05.18. 16:14:50

Nagyon szepek valoban
süti beállítások módosítása