Újságmellékletként (a felső menüsorban a Szuperverdák linkre tessék kattintani) vettem, 700 Ft volt, szerintem megérte, mert nagyon szép a modell.

Ez végülis egy Ferrari, csak Maserati jel van rajta.

A Ferrari Enzo alapjaira lett fejlesztve, ugyanaz az alváz, ugyanaz a technika és ugyanazt a Ferrari Dino V12 motort kapta meg ami a Ferrari Enzoban is van. A karosszériája teljesen egyedi, hosszabb és szélesebb mint az Enzo-é. Maga az autó pedig 20 km/h-val lassabb mint az Enzo. A Maserati cég a Ferrari tulajdonában van. A cél az volt, hogy készítsenek egy versenyautót a Maseratinak amellyel az ismét tud indulni a FIA GT versenyeken 37 év kihagyás után. Ez lett belőle. Azért gyártottak le 50 darabot eladásra, mert az autó homologizációjához (hogy bizonyos versenyosztályokban indulhasson ezt a feltételt kell teljesítenie) kell az, hogy meghatárzott mennyiségű utcai verziója is forgalomban legyen. De ez az autó voltaképpen versenyautónak épült és nem utcára való bevásárlókocsinak.

Szerintem szép, nekem tetszik. Egymás alá teszem az igazi és a modell fotóit, hogy összehasonlíthatóak legyenek. Igyekeztem azonos szögből fotózni emlékezet alapján. Remélem sikerült.

 

Az összehasonlítós rész után még 3 kép a modellról ráadásnak:

 

Tetszik? A festése nagyon érdekes, erős fényben teljesen fehérnek látszik, más fényviszonyok közt pedig halványan tojáshéj színűnek.

Szerző: PeterBlau  2010.01.19. 14:03 Szólj hozzá!

Címkék: olasz v12 maserati mc12 amercom

A bejegyzés trackback címe:

https://4smallwheels.blog.hu/api/trackback/id/tr381684638

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása