Ez is piacos, 200 Ft volt, csak azért kellett mert francia, és XM :-)

Nagyon tetszik ez az autó élőben.

 

Szerző: PeterBlau  2011.03.16. 20:30 1 komment

Csak a fotók miatt. Piacon vettem, 300 Ft volt. Erősen játszott, de így patinás, van egy jó hangulata :-) Így kellene vitrinbe tenni. Egyik kedvenc MB Mercim a három kedvenc közül.

 

Szerző: PeterBlau  2011.03.12. 16:37 Szólj hozzá!

Címkék: mercedes matchbox benz 500sec

Valami nagyon szépet mutatok :-)

Kis műanyag gyösz, két gázpalackkal a tetején.

Csodaszép, részletes, modell kidolgozottságú kisautó :-)

Még a Wanderer W betűje is ott van a motorháztetőn.

 

Szerző: PeterBlau  2011.02.10. 19:30 Szólj hozzá!

Teljesen új időszámítás veszi kezdetét a január elsejei nappal.

Eljött a nagy leszámolás ideje.

Teljes gyűjteményátalakítás és nagy leépítés lesz az elkövetkezendő napokban.

Kiválogatom mi az ami megmarad és mi az, ami eladó sorba kerül.

A 3 fő csapásirány már jó ideje megvan, a tavalyi év közben kristályosodott ki a fejemben.

Mercedes és Opel modellek, de ezekből is inkább a régiek (oldtimerek). Újabb Merci és Opel csak akkor kell ha nagyon szép, vagy nagyon megfog a forma vagy nagyon megéri megvenni. Ezeken kívül még maradnak a régi, oldtimer európai és amerikai autók. Az oldtimer alatt itt a harmincas évektől a hetvenes évekig értem a dolgot. Mind új beszerzések terén, mind a gyűjtemény racionalizálása terén ez a 3 szempont lesz a fő irányvonal.

Csak olyan autó marad meg és jön újként ami nagyon szép, vagy nagyon különleges.

Minden más megy.

Ez azt jelenti, hogy nagyon sok dolog el lesz adva. Szép magyarosan. Nem egyszerre, hanem egyenként, ahogyan jöttek. Kell hozzá 1-2 év, hogy letisztuljon a gyűjtemény. De ez nem probléma, a dolog méreteiből adódik. Már a tavalyi évben elkezdtem eladni olyan modelleket amelyek annyira nem illettek a koncepcióba már akkor sem. Persze sokat sajnáltam, de ez van. Ha valami komplett és teljes egészet szeretne az ember, akkor határozottan és könyörtelenül kell hozzáállni. Máshogyan nem lehet.

Szerző: PeterBlau  2011.01.05. 11:30 Szólj hozzá!

Szerző: PeterBlau  2010.11.16. 12:51 Szólj hozzá!

Balázs barátommal Jaguárokat fotóztunk. Hozott jó pár E type Jaguárt, és nekem is volt pár darab. Odakeveredett egy XJS is. Ez még csak a fotók egyik része, majd jön a többi.

 

Szerző: PeterBlau  2010.11.01. 20:11 Szólj hozzá!

Címkék: jaguar fotozas fotok d type xjs

Ez egy nagyon szépen sikerült kisautó a Tomica-tól, a Limited Vintage szériából. A LV sorozat a kedvencem mivel ebben japán belpiacos autók jelennek meg, olyanok amelyeket nálunk sohasem lehetett látni, és modellben sem lehet kapni sajnos, csak így, Tomica LV sorozatban, és csak nagyon keveset. Ennek a kisautónak legnagyobb bánatomra nem nyílnak az ajtajai, de a kidolgozása nagyon finom és részletes. Sima Matchbox méret, de sokkal nehezebb mint egy Matchbox.

 

 

Szerző: PeterBlau  2010.09.20. 22:45 2 komment

Címkék: mitsubishi tomica debonair limited vintage

Ezentúl lesznek felújításról, módosításról szóló posztok is. Ugyanis van egy új dolog a gyűjtés mellett. A felújítás. Az ember vesz egy lepukkant, vacak kis modellt. Szétszedi, kromofággal lemaratja a fém részekről a sérült festést, a belső műanyag részeket matt modell festékkel kifesti (ugyanis általában egyszínűre csinálják a csóringer, spórolós gyártók akik a gyűjtőn spórolnak), a külső részt szépen kifesti zománcfestékkel, az átlátszó műanyag részeket lepucolja, polírozza ha kell. Azután az egész cuccot összerakja, és voilá, jobb mint az új.

Na most vettem egy a címben említett Saviem buszt. Közel áll a szívemhez, mert minden ami francia közel áll a szívemhez. Nos itt a kis cucc, ilyen volt amikor megvettem, tessék megnézni, aztán majd jön a fotó arról is, hogy milyen lett felújítva és rövid leírás a felújításról is.

 

 

 

Szerző: PeterBlau  2010.08.15. 20:50 4 komment

Címkék: busz felújítás majorette bus saviem

Egy nagyon érdekes postot ajánlok.

A "Go! Go! Tomica" blog szerzője leírta, hogy honnan és hogyan szerzi be a kisautóit Hong Kongban. Fotókkal tarkított érdekes beszámoló. Érdemes elolvasni.

Toy Car Shopping in Hong Kong

 

Szerző: PeterBlau  2010.03.23. 23:49 Szólj hozzá!

Címkék: tomica weblink

Öreg angol busz. Az öreg angol járművek nagyon szépek a kerek bumfordiságukkal. Pont ezért tetszenek nekem, mert mind olyan kerek és bumfordi. Jól esik rájuk nézni. Pont ilyen ez a busz is. Klasszikus busz külseje van, nem olyan kocka mint a később gyártott buszok. Nem vonalzóval rajzolták hanem szabad kézzel, így kerültek bele ívek és ezektől lett szép. Az összes öreg angol jármű ilyen. Íves. Nem szögletes. Nincsenek sarkaik. Olyanok mint egy kör alakú ágy, sohasem tudhatod, hogy melyik oldalon ébredsz majd fel, és ettől izgalmas.

Szerző: PeterBlau  2010.03.15. 12:47 3 komment

Címkék: busz angol old efe bedford

Ez egy nagyon formás kis autó. Annak ellenére, hogy nem régi fajta, szeretem, mert külsőre tetszik. (A bumfordi SUV-ok tetszenek, van pár, de pont azért tetszenek mert olyan esetlenek.)

Szerző: PeterBlau  2010.03.13. 00:29 4 komment

Címkék: amerikai chevrolet matchbox new

Sokat vacakoltam míg ez meglett. Egyszer börzén is otthagytam, azóta is nagyon bánom, kétszer aukción is elmulasztottam. És azok kékek voltak. Azután meglett ez, egy aukción. Nem is drágán. Nem kék, de nem csúnya a színe, nem bántam meg végül, hogy ez a barna lett és nem a kék. Ez még talán életszerűbb, kék és ezüst csicsa-micsa színben csak kiállításra hordják az autókat, a barna jobban illik a hétköznapi használathoz.

Szerző: PeterBlau  2010.03.10. 16:12 2 komment

Címkék: amerikai matchbox old duesenberg models of yesteryear

Csikós kalandja okán ma este az egyik kedvenc modellem, egy öreg Merci kerül fel.

Szerző: PeterBlau  2010.03.04. 16:42 4 komment

Címkék: német mercedes old maisto

Akár az ős Batman autója is lehetne. Mesébe illő valami. A Heinz család egyik tagja tervezte. Heinz ketchup, Heinz Mayonnaise, biztos mindenki ismeri. Röviddel a megépítése után a tervező Heinz meghalt és ez meg is pecsételte az autó sorsát.

Szerző: PeterBlau  2010.02.26. 12:01 Szólj hozzá!

Címkék: amerikai old hot wheels

Nem nagyon szeretem a modern autókat (ezért gyűjtöm a régieket inkább), de mégis van néhány amelyik tetszik. A mai autók jó része engem egy guruló szappanosdobozra emlékeztet, nagyon hasonló formák, nagyon hasonló design, rengeteg műanyag, olcsó megoldások, kispórolt anyagok, gyenge alkatrészek, sietős munka. Régebben nem ilyenek voltak az autók, mindnek volt egyénisége, karakterisztikája, volt bennük anyag, és nem voltak egyformák, türelemmel építették őket.

Szerző: PeterBlau  2010.02.21. 20:05 2 komment

Címkék: japan subaru new wrc impreza saico

A világon az első ívhegesztéssel készülő, acél karosszériás, önhordó kocsiszekrényes, első kerék meghajtású autó volt. A TA jelentése Traction Avant, magyarul első kerék hajtás. Az ötletek amelyeket Andre Citroen egyesítve megvalósított ebben az autóban, már mind működtek egyenként más - más egyéb autókban. Andre Citroen teljesítménye abban állt, hogy ezeket az ötleteket megtalálta, tanulmányozta, megvásárolta, továbbgondolta majd egyetlen járműben egyesítette zseniális fejlesztők alkalmazásával és segítségével. Sikerült egy nagyon jó autót építenie. Azonban voltak elhibázott üzleti döntései, a fejlesztések során rizikós és kipróbálatlan ötletek mellett tette le voksát és sok külföldi szabadalmat vásárolt igen drágán, valamint emellett megrögzött szerencsejátékos is volt és rengeteg pénzt veszített kaszinókban. A vállalatnak így pénzügyi nehézségei támadtak és az állam 1934-ben a legfőbb részvényesére a Michelin-re bízta a Citroen cég vezetését.

Szerző: PeterBlau  2010.02.18. 09:31 2 komment

Címkék: francia old citroen burago

Ez egy öreg angol autó. Nagyon tetszik, egyrészt mert öreg autó, másrészt mert angol. A festése is szép, szeretem a két színű autókat, sokkal érdekesebbek mint az egyetlen színben pompázók. Az az igazság, hogy ha egy jó állapotú, működőképes ilyenem lenne, akkor szívesen járnék vele és ki lennék egyezve vele jó darabig. De ez majdnem bármelyik öreg és szép autóra igaz, ha jól meggondolom. Mondjuk azért van pár olyan ami nem kellene semmi pénzért sem. Ez az autó egyszerűen szép, szerintem. Klasszikus autó formája van, szép az orra, szép a fara, szép a sziluettje. Hogy vezetni milyen lehet és mennyire tartós, arról sajnos fogalmam sincsen.

Szerző: PeterBlau  2010.02.17. 09:33 1 komment

Címkék: angol old rover two tone

Ezt az autót is mindenki ismeri. Már jó pár hete ígértem, hogy felteszem a fotóit. Íme.

Nagyon szép, részletes kidolgozás, a szokásos Hongwell minőség, sajnos semmilye sem nyitható. Viszont nagyon dögösen néz ki ebben a Herbie jelmezben :-)

Szerző: PeterBlau  2010.02.16. 10:08 Szólj hozzá!

Címkék: bogár vw beetle herbie hongwell

Úgy vagyok vele, hogy ha valaki ezeket a fotókat nézve sem érti meg, hogy miért jó autómodelleket gyűjteni, akkor soha nem is fogja megérteni mutathat az ember bármit. Hasonlóan még a Simca Chambord-nál éreztem, és van még pár modellem aminél ezt érzem de azokat még nem mutattam meg. A malmok lassan őrölnek errefelé.

Szerző: PeterBlau  2010.02.09. 22:55 9 komment

Címkék: amerikai dodge cora new challenger turné maisto

Ez nem a hétvégéről van, hanem sokkal korábbi. Már hónapok óta megvan, kb. fél éve.

Nagyon pofás kis autó, doboza sajnos nincsen, viszont nagyon szép a festése és Pepsi reklám van rajta, de szerencsére még nem túl harsányan, talán még elfogadhatóan ízlésesen.

Szerző: PeterBlau  2010.02.09. 13:43 3 komment

Címkék: porsche 911 pepsi gt2 cararama hongwell 993

Az impresszumban tisztáztunk dolgokat az igazi gyűjtőről.
Bemásolom ide, alaphangként.

Szerző: PeterBlau  2010.02.07. 14:25 4 komment

Címkék: turné

A gyűjtő turnéra megy. Van egy húzóautója. (lehet neki több ilyen is egyszerre) A húzóató olyan autó amelyet a gyűjtő rendszeresen lát, de nem vesz meg. A nem megvételnek több oka is lehet.

Szerző: PeterBlau  2010.02.06. 21:29 5 komment

Címkék: ferrari minőség 250 gto turné hot wheels

Ezeket a matchboxokat szeretném beszerezni a közeljövőben.

Ezek a saras festésűek elég különlegesnek néznek ki a sárral az oldalukon, ezeket csak emiatt. Eddig 4 ilyet találtam. A régi modelleket megmintázóakat meg azért, mert tetszenek a régi autók.

Szerző: PeterBlau  2010.02.05. 09:11 6 komment

Címkék: matchbox kivansaglista

Egy általam nagyon kedvelt oldalt ajánlok. Nem kisautók vannak rajta, hanem igazi autók fotói nagyon jó minőségben márkánként összegyűjtve. Az itt talált fotók nagyon jók háttérképnek és a Windows "képek vetítése" képernyővédőjébe is.

Szerző: PeterBlau  2010.02.03. 11:42 Szólj hozzá!

Címkék: old fotók new weblink

Találtam valamit ami sokkal jobban hasonlít a Matchbox Jungle Crawler-re mint a korábbi posztban említett (klikk ide) Volvo Sugga. De nem tudom mi ez az autó. Az oldal ahol volt egy traktorkiállításról készült, de ott nincsen odaírva semmi sem. Nem lehet vele nyerni semmit sem, de tudja valaki mi ez az autó?

Szerző: PeterBlau  2010.01.27. 22:29 4 komment

Címkék: amerikai dodge matchbox old jungle crawler carryall wc 53

süti beállítások módosítása